dimecres, 20 de desembre del 2017

Postals, segells i matemàtiques

Una de les activitats programades i que molts desconeixien era escriure una postal nadalenca. Hem fet un sorteig perquè tots envïin una postal i al mateix temps en rebin una. Ha de ser una sorpresa, però els hi ha costat una mica a alguns això de no dir a quí li enviaven.

Entre tots decidim com podem desitjar unes bones festes a un amic o amiga de classe. Ho escriuen a la pissarra i ara toca fer-ho amb bona lletra a la postal. I firmam! Important.

Després d'un en un, escrivim el remitent, posam la direcció del nostre company i aferram el segell. I què és un segell? i on se compren? i què valen? tot això ho investigam.

Sabem (perquè na Malena ho ha anat a demanar) que un segell costa 0'50 cèntims.

- Quants som?
- 21!
- Quants euros mos costarà?
- 10'50 euros!

I ara vé una pregunta que hem fet molt aquest trimestre a matemàtiques.

- Com ho has fet? (aquí podem tenir 21 respostes diferents i mentres el resultat sigui el mateix, va bé) Diferents camins però mateixa destinació.
- Jo he mirat que esteim asseguts de 4 en 4. 4 són 2 i 2, així que he fet que cada dos nins és 1 euro. He anat comptant per taules i per parelles. Cada taula són 2 euros més na Cristina que está "tota sola" que és el mig euro.
 - Jo he anat comptant 0'50, 1, 1'50, 2, 2'50, 3, 3'50... però m'he embullat. 

I ho complicam una mica més.

- He duit un billet de 50 euros. Quants en tornaran?

Ara toca anar a l'estany, aprofitant que anam a assajar a Sa Societat, i en Joan i en Pau, entren a fer l'encàrreg. 21 segells, paguen i comproven que el canvi és correcte.



I ja està tot llest. Només queda esperar a divendres a tirar la carta, obrir la bústia i trobar una "sorpresa"!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada