dilluns, 29 de gener del 2018

Contes del Desert i altres coses

Divendres passat el temps no ens va acompanyar però vàrem poder dur a terme l'activitat prevista oferida per la biblioteca Can Verger "Contes del desert". El dijous entre tots, vàrem decidir que podíem escriure un mail a na Margalida (bibliotecària) per si podíem fer l'activitat al centre. Els nins i nines dictaven i na Malena escrivia el mail. Hem de pensar a posar una salutació. I la data? no fa falta?

Ens presentam i exposam el que volem demanar. Acabam amb un acomiadament formal i donant les gràcies a na Margalida.

I divendres teníem a la biblioteca de l'escola na Margalida, en Jose i dos Omars. Primer situàrem damunt un mapa on es trobava el Sàhara. Ens contaren un conte sobre el desert, ampliàrem vocabulari i ens mostraren alguns aspectes culturals: com viuen, com es desplacen, vestimenta, música, llengua...





Fins i tot varen vestir a na Mónica, tutora de cinquè! Unes teles precioses!

I també parlàrem dels refugiats. Fa unes setmanes, a la sessió d'emocions, vaig contar a classe el conte "¿Falta mucho?" de Intermon Oxfam que tracta el tema dels refugiats i les difícils decisions que han de prendre. Vàrem intentar posar-nos al lloc dels refugiats. Vos puc assegurar que als vostres fills els hi va costar moltíssim haver de decidir quina jugueta triarien si només poguessin agafar-ne una. I sorgiren tantes preguntes... per què han de tornar al seu país?, què són les pasteres?, per què no saben nadar?, que troben quan tornen al seu país?...  Vos adjunt les fotos del conte que podeu trobar per internet.




 

També hem augmentat la biblioteca d'aula amb llibres extrets de la Biblioteca Can Sales de Palma. És un préstec i l'hem de cuidar molt bé!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada