dimarts, 30 d’octubre del 2018

Rosari matemàtic

Avui hem fet una sessió de matemàtiques "diferent". I és que els nins i nines duen 10 dies xerrant de Halloween i estan molt emocionats. Aprofitant aquesta festa hem comentat altres tipus de festes com la Festa dels morts que se celebra a Mèxic i que molts han relacionat amb la pel·lícula "Coco", també hem comentat la festa de Tots Sants. Alguns han volgut compartir com ho celebra la seva família: si han anat mai a un cementeri, si hi duen flors, si celebren Tots Sants o Halloween...

I sabem què és un rosari ensucrat? Na Malena ha duit alguna mostra i nosaltres farem una versió una mica més saludable sense tant de sucre.  Ja prou llepolies tendran  ;-)

Molts poquets ho coneixen, així que com que de Halloween anam servits, hem fet una versió diferent de rosari i no ens l'ha regalat cap padrí jove, l'hem feta nosaltres mateixos però per començar, mans ben netes i a calcular que per això emprant una sessió de matemàtiques. Na Malena reparteix 4 bosses plenes de Quelitas als 4 grups que som. A cada grup som persones i sabem que a cada paquet tenim 75 Quelitas. Com les repartim? Primer de tot hem de posar-nos d'acord i fer feina en equip per arribar a una estratègia.


El grup de na Sasha decideix anar agafant d'una en una i van passant-se la bossa. Un cop feta l'activitat troba que han tardat bastant de temps. 

El grup d'en Teo, pensa que poden repartir 10 Quelitas de cop. Diuen: som 5 (justament en Pau Oliver no ha vengut avui però li farem un rosari igualment) i si en repartim 10 + 10 + 10 + 10 + 10 ja en tenim 50 repartides. Ara dins la bossa ens queden 25, les repartim de 5 en 5. Troben que han tardat poc temps en repartir-se les galetes.


El grup d'en Joan pensa en algun número que sumat 5 vegades doni 75, van provant, van provant... i averigüen que si sumen 5 vegades el número 15 tenen 75. Pensen que la seva manera ha estat ràpida.


 El grup d'en Sául va passant-se la bossa i agafa les Quelitas de dues en dues (una normal i una integral) fins que la bossa es buida. Troben que han tardat bastant.

Com veis 4 grups i 4 maneres diferents de repartir-se les galetes, això sí TOTS tenen rosaris amb 15 Quelitas, així que és el mateix resultat per a tots.

Ara toca motricitat fina. Embolicar les quelitas i "cosir-les". Triam si volem la nostra patena de xocolata blanc o de xocolata amb llet.





Màxima concentració per enfilar l'agulla, cosir sense picar-nos i que no se'ns escapi el fil.
  Ajudam als companys si ho necessiten





Això va agafant forma...


Bona feina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada