dijous, 8 d’octubre del 2020

Fases de la vida humana i reproducció.

 Hem après moltes coses de la sang i la importància que té l'alimentació per tenir una bona salut.

Vàrem llençar aquesta pregunta als alumnes de tota l'escola:

I després d'uns dies, aquí tenim les respostes:


 

 Sabem que els glòbuls vermells són unes cèl·lules però en el nostre cos tenim molts tipus de cèl·lules:

La Célula Humana, Características, Partes - BioEnciclopedia | Clases de  celulas, Tejidos del cuerpo humano, Celulas tipos

 En alguna ocasió hem sentit parlar de l'òvul i l'espermatozoide, que també són cèl·lules. Però... quina funció tenen? Per què uns estan al cos de la dona i els altres al cos de l'home? Ens sona que estan relacionats amb l'embaràs, així que... llançam una pregunta: Com creus que se fan els bebés? 

Cada un escriu la seva idea. Comprovam que hi ha idees confuses, incompletes, errònies i altres que s'acosten a la reproducció. I seguim xerrant de sang i de la menstruació. Quantes coses! Massa informació: ens fa gràcia, alguns no volen mirar, altres ho consideren "asquerós"... Ho anirem treballant. Comencen a sorgir moltes preguntes. Aquesta curiositat ens encanta!

De moment, hem visualitzat un vídeo per entendre que tot té una fase i un moment però que hem d'anar passant per a totes. Aquí vos el deixam perquè és un bon resum de les fases de la vida fet en 10 minuts. Hi ha conceptes difícils d'entendre però en general és un vídeo molt visual i atractiu.

En aquesta entrada anirem afegint tot allò relacionat amb aquest tema.


Contestam una sèrie de preguntes després de visualitzar el vídeo i d'escoltar les explicacions de les mestres. Completam una fitxa amb les diferents etapes de la vida les edats i si coneixem a algú que estigui en cada una de les etapes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada