divendres, 8 de juny del 2018

Te cont una cosa..

Avui a emocions, hem tractat com les històries i explicacions poden canviar tant quan passen de persona a persona.
Hem fet un experiment. Na Lucía Pecos ens ha explicat una cosa que li va passar l'any passat, anant amb la seva padrina i una amiga.

Li feim algunes preguntes per aclarir dubtes. Mentres, fora de la classe, esperen 4 nins i nines (Teo, Sasha, Pau S i Diana) i no senten la història.

Entra en Teo, na Lucía li explica la seva història. En Teo escolta atentament. Entra na Diana i escolta la història que li conta en Teo. Ella, després l'haurà d"explicar a na Sasha i na Sasha, a en Pau. Na Lucía va obrint cada vegada més els ulls con dient "jo no he dit això així".

La resta, escoltam. No podem dir res, ni afegir ni corregir... Només anar analitzant que està passant.

I què ha passat?

- Han anat deixant de banda informació i detalls.
- Han suposat coses que han afegit a les seves explicacions
- Han canviat alguns detalls inicials.

La història final que ens ha explicat en Pau era bastant diferent a la inicial de na Lucía. Han rigut molt observant els canvis que s'anaven produint.

Sí, fa rialles quan es tracta d'un joc però hem reflexionat i hem pensat que entre nosaltres ho feim molt. Allò que li passa a algú ho contam fent la nostra versió i cada pic que s'explica a una altra persona, va canviant més. Per això, és important estar segur d'allò que deim i com ho deim." Me va dir... Va passar que... I l'altre va contestar..."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada